Beroemde Oekraïense dames

08 augustus 2018

De schoonheid van Oekraïense vrouwen fascineert mannen over de hele wereld. Maar Oekraïense vrouwen zijn niet alleen mooi, ze zijn ook getalenteerde veelzijdige persoonlijkheden. U gelooft het niet?

En de vriendin van James Bond? Ja, ja, die mooie vrouw met het Spaanse accent. Dit is een Oekraïense dame, die Olga Kurylenko heet. Zij werd in de Oekraïense stad Berdyansk geboren. In haar jeugd volgde zij dramacursussen op school. Olga zou een dokter zoals haar grootmoeder worden, maar toevallig werd ze een model. Toen zij 17 was, tekende ze een contract met het modelbureau “Madison” in Parijs. Ze heeft een dozijn covers van serieuze modebladen op haar naam: Elle, Glamour, Madam Figaro, Iza enz. Sinds 2005 heeft ze een carrière als actrice.

De dame van “The Fifth Element” Milla Jovovich. De actrice, model, ontwerpster en zangeres werd in de stad Kyiw geboren. Op jonge leeftijd begon ze een carrière als model. Het adverteren van het bedrijf Revlon was een van haar vroegste uitvoeringen. En op haar 11-jarige leeftijd verscheen ze voor het eerst op de cover van het modieuze Italiaanse tijdschrift “Lei”. Zij was het gezicht van Calvin Klein, Hugo Boss, L’Oréal en Guess. Toen Milla 15 jaar oud was, speelde ze haar eerste hoofdrol in de film “Return to the Blue Lagoon”.

“Black Swan” Mila Kunis is een actrice met Oekraïense wortelen. Mila werd in de stad Chernivtsi, in het westelijke deel van Oekraïne geboren. Begin jaren negentig emigreerden haar ouders naar Amerika. Mila’s filmografie begon al heel vroeg. Op haar negende werd ze uitgenodigd om in verschillende commercials te worden opgenomen. Mila is actief betrokken in modelling. Zij werkt samen met het modehuis “Christian Dior” en het merk Gemfields.

De koningin van de zandanimatie Kseniya Simonova uit de stad Jevpatorija, de Krim. Kseniya gebruikt zand om prachtige foto’s te maken en interessante verhalen te vertellen. In 2009 was ze de winnares van de tv-wedstrijd “Ukraine’s Got Talent”. Volgens ‘The Telegraph’ werd haar semi-finale prestatie een echte online sensatie. De zandverhalen van Kseniya werden al in meer dan 40 landen over de hele wereld getoond: de Royal Albert Hall in Londen, het Sydney Opera House, de Special Olympics World Games in Athene, het Eurovisie Songfestival, enz. Vandaag treedt ze op over de hele wereld, inclusief de evenementen voor staatshoofden en royalty.

En natuurlijk een Nederlandse actrice, tv-presentatrice en columnist Viktoria Koblenko. Ze werd in Vinnytsia geboren en op haar 12-jarige leeftijd verhuisde zij met haar ouders naar Nederland. In 2004 ontving ze de Favorite Actress Award van het Nederlands Film Festival. Victoria is de Goodwill ambassadeur van de Millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling.

Er zijn veel andere Oekraïense vrouwen die mooi en getalenteerd zijn. En misschien wacht de volgende beroemde Oekraïense dame in Vinnytsia op u. Natuurlijk staat het team van het internationale matchmaking bureau “Love Bridge” klaar om u te helpen haar te vinden!

Terug naar overzicht