Het geluk van zwanen en onze resterende tijd

04 april 2019

In Veghel hebben we 2 families met zwanen. Begin maart begonnen ze hun eenvoudige en knusse nest dicht bij het water te creëren. Een van de zwanennesten bevindt zich heel dicht bij een drukke weg en de gemeente heeft er extra omheiningen omheen geplaatst om het vogel paar te beschermen. Elke keer als we in de buurt van deze prachtige wezens lopen, stoppen Marceau en ik graag even en kijken graag van een afstandje naar hen om hen niet al te ongerust te maken. Beide vrouwtjes worden binnenkort moeders en ze zitten voorzichtig op hun eieren. De toekomstige zwaanvaders zijn ​​altijd dicht bij hen en beschermen hun partners tegen nieuwsgierige voorbijgangers. Auto’s stoppen vaak om naar deze gelukkige zwanenfamilies te kijken.

Tijdens een van onze wandelingen en opnieuw kijkend naar deze prachtige slimme vogels, begon ik na te denken over onze gezamenlijke tijd met onze geliefden en de gelukkige momenten met onze families. Waarderen we deze tijd volledig? En, hoe lang kunnen we genieten van deze eenvoudige momenten van familie en liefde?

Ik herinner mij een test die ik ongeveer een jaar geleden deed en die voor mij echt een “eye-opening” ervaring was. Het heeft niet echt een positieve naam, maar het helpt ons te begrijpen waar onze levensfocus zich zou moeten bevinden. Het wordt “Het wiel van de resterende tijd” genoemd. Als u bijvoorbeeld een 40-jarige persoon vraagt: “Hoeveel tijd heeft u nog te leven?” En laten we zeggen dat zijn of haar gemiddelde levensverwachting 80 jaar is, ik denk dat deze persoon zal antwoorden: “Ja, het is heel simpel, Ik heb nog 40 jaar te leven. “Maar is het zo?

Als u een cirkel maakt en in 80 stukken verdeelt (dat wil zeggen 80 jaar) en u neemt 40 weg, dan vertegenwoordigen de overige stukken de resterende 40 jaar van een leven. Haal een derde van deze 40 delen voor de slapen weg: dat is ongeveer 13 jaar. Haal een vierde van deze 40 delen weg voor dagelijks onvermijdelijke taken (wassen, koken, douchen, winkelen, enz.): Dus, minus 10 jaar. Als u van uw werk houdt, trek dan niets af van deze levenscirkel. Zo niet, dan minus 7 jaar (een derde van 20 jaar, als we berekenen dat we tot 60 werken …). De rest is van u! 10 jaar of 17 jaar (als je een droombaan hebt). “Mooi” resultaat, is het niet?

Dat is het niet. Het is een gevaarlijke illusie om te denken dat u 40 jaar van uw leven voor uzelf over hebt. Met het bovenstaande voorbeeld begrijpt u nu dat u nog maar 10 jaar effectieve tijd in uw leven over hebt. Dit is goede stof om na te denken over hoe u kritisch moet zijn met waar u uw leven mee vult en hoe u het misschien moet gaan veranderen. En, om te denken dat als u hierin slaagt, wat dan? Omdat u misschien alleen bent en deze kostbare tijd misschien wilt delen met een bepaald iemand. Bij LoveBridge begrijpen we dat als u op zoek bent naar die ene speciale persoon, u geen tijd meer wilt verspillen, wat al heel kostbaar en zeldzaam is, maar om het te gaan leven door het te delen en lief te hebben.

En welke betere tijd dan nu? Stel niet uit, verander uw leven en voeg er meer effectieve tijd en kwaliteit aan toe. Misschien kunnen deze 10 jaar met een geliefde 40 onvergetelijke jaren worden. Doe het want de tijd wacht op niemand.

Terug naar overzicht