Lente!

26 maart 2019

Heeft u het ook opgemerkt? De laatste paar dagen deed ik het ook: je wordt eerder wakker, ziet meer en meer mensen joggen in de ochtend, hoort vogels zingen en hele bossen narcissen en krokussen bloeien vrolijk langs de wegen. De hele natuur ontwaakt uit haar (korte) winterslaap. Het is lente!

Natuurlijk hier in Nederland hadden we eerst een paar weken regen en storm, maar uiteindelijk werden we getrakteerd op warm en zonnig weer de dag nadat we officieel het lenteseizoen zijn ingegaan. Met de lente komt de drang van de natuur om een ​​partner te vinden. Als ik de vogels in mijn achtertuin observeer, zie ik dat ze behoorlijk druk zijn met het bouwen van nieuwe nesten. Het mannetje vliegt door de tuin om takjes op te halen en naar de nestplaats te brengen, terwijl het vrouwtje de activiteiten van het mannetje kritisch observeert. Binnenkort moet zij op het nest zitten dat het mannetje voor haar en haar eieren heeft gemaakt, dus ze zorgt ervoor dat hij het goed doet. Voor velen van ons is het hetzelfde. Met de lente worden we weer energiek en proberen we de “Winter Blues” van ons af te schudden (Vitamine D helpt hierbij, geloof me!). We willen schoonmaken en bezig zijn in de tuin. En natuurlijk, wanneer je single bent, groeit de drang om een ​​partner te vinden mee met het opwarmen van het weer en het lijkt voor velen lente het gevoel van nieuwe hoop te geven om een ​​partner te vinden.

Leuk of niet, ook wij zijn gebonden aan de vele regels en instincten die we in de natuur vinden. Zelfs onze voorouders merkten dit op. Ze schreven het als een deel van een liefdesgedicht en wordt dit beschouwd als een van de oudste zinnen in de vroege Nederlandse taal: ‘Hebban olla vogala nesta hagunnan hinase hic anda thu, wat inbidan we nu?’ Vertaald betekent het: Alle vogels zijn met hun nesten begonnen, behalve jij en ik. Waar wachten we op? Als een interessante kanttekening. Dit was op dat moment naar alle waarschijnlijkheid geschreven door een monnik. Ik vermoed dat hij in zijn celibaat zijn zowel het gedrag van mensen als van de natuur kon observeren. En vond ook in zichzelf een geheim verlangen.

Als we verder teruggaan in de tijd, ontdekken we dat Plato in een van de oude Griekse scheppingsverhalen vertelt hoe mensen oorspronkelijk werden geschapen met vier armen, vier benen en een hoofd met twee gezichten. En uit angst voor hun macht, splitste de Griekse god Zeus ze in twee afzonderlijke delen en veroordeelde hen om hun leven door te brengen op zoek naar hun andere helft. Een interessante kijk op waarom mensen zoeken en ernaar verlangen om hun soulmate te vinden.

Naast driften en verlangens kan er ook een eenvoudiger reden zijn voor mensen om een ​​nieuwe partner te vinden: mensen willen een nieuwe start, schoon schip maken. Om het oude af te werpen en opnieuw te beginnen. De lente lijkt hiervoor een perfecte tijd. En de lente is begonnen! Dus, of het nu een van de bovenstaande redenen is, of gewoon uw nieuwsgierigheid om te zien wat er “daarbuiten” is, waarom zou u niet iets nieuws in uw leven brengen. Laat de lente het excuus zijn. En natuurlijk kunt u beginnen met het bekijken van de damesprofielen hier op Love Bridge. Ook zij zijn bezig met de voorjaarsschoonmaak en staan ​​klaar voor een frisse nieuwe start met de juiste man!

Terug naar overzicht