Onvergetelijke tijd aan het water in Vinnytsia

14 april 2019

Als u in Vinnytsia bent, is de licht- en muziekfontein Roshen een echte “must-see” attractie. Het is de enige multimediafontein in Oekraïne en de grootste drijvende fontein in Europa. Het getalenteerde team van Emotion Media Factory GmbH, een in Duitsland gevestigd bedrijf dat verantwoordelijk is voor dansende fonteinen over de hele wereld, kan verschillende grootse mediashows creëren waarvan u gratis kunt genieten in Vinnytsia.

Enkele interessante technische kenmerken van de fontein:

– Implementatie van het volledige project – 546 dagen;

– De multimediashows combineren watereffecten (fontein), muziek, lasers en 3D-projectie op het waterscherm;

– Super krachtige LED-lampen worden gebruikt waardoor zeer heldere en opzichtige achtergrondverlichting mogelijk is, wat resulteert in verschillende schilderachtige effecten;

– De hoogte van de centrale spuit bereikt 65-70 meter;

– De projectieschermdimensie is ongeveer 16 meter hoog en 45 meter breed;

– De frontale waterdispersie is 140 meter;

– Voor de installatie van de fonteinuitrusting werd de bedding van de zuidelijke Boeg in een volume van 28000 kubieke meter vrijgemaakt.

– “Hibernation-technologie” maakt het mogelijk de constructie onder water van de zuiderlijke Boeg rivier te verlagen en in de winter veilig te houden.

De fontein werkt dag en nacht van half april tot eind oktober – begin november. Aangezien dit een muziekfontein is, zullen de harten van de liefhebbers van klassieke muziek worden geraakt door beroemde muziekstukken als: Mozart (nr. 40 symfonie), Tsjaikovski (de Notenkraker), Vivaldi (de Vier Seizoenen) en Glinka (Ruslan en Lyudmila). Als u een kleine romantische tip voor uw date wilt, kunt u ’s avonds dansen in de buurt van de fontein en genieten van prachtige klassieke en moderne muziek. Zo’n dans in Vinnytsia is nog steeds een van de mooiste herinneringen voor mij en Marceau 😊 Ook kunt u overdag een kleine picknick in de buurt van het water organiseren.

Dit jaar op 20 april opent de Roshen-fontein opnieuw haar licht en muzikale “deuren”. Meer over de fontein en de showprogramma’s kunе г hier vinden: https://www.roshen.com/en/en/social-projects/cultural-and-social/fountain-in-vinnytsa/about-project

Terug naar overzicht