Open een glimlachende Vinnytsia voor u!

09 september 2018

U bent van plan naar Vinnytsia te komen om uw Oekraïense prinses te ontmoeten. Maar wat voor soort stad is Vinnytsia? Wat kunt u daar zien en wat is het DNA van de stad? Laat ons u uitnodigen voor een virtuele reis! Bent u klaar?

Vinnytsia is een moderne, vriendelijke stad in het centrale deel van Oekraïne. Het bevindt zich slechts 2,5 uur rijden van Kiev. De bevolking kent 372 duizend inwoners. Het woord “Vinnytsia” betekent geschenk. Dus, geen wonder dat u hier naartoe gaat om de liefde van uw leven te vinden en zij zal uw beste cadeau zijn!

Een andere naam van Vinnytsia is “De Stad van Fonteinen”, omdat fonteinen overal te vinden zijn. Vind tijd om een avondshow van de Roshen-fontein aan de rivier de zuidelijke Boeg te bezoeken. Het is een echt “theater” op het water: tegelijkertijd een laser- en projectieshow vergezeld door prachtige muziek. De fontein is de grootste van Europa en een van de tien meest spectaculaire ter wereld. De zuidelijke Boeg rivier is een zeer charmant element van de stad en een excursie per boot zal u zeker in staat stellen om de stad vanuit een andere hoek te bekijken.

Vinnytsia is een zeer groene stad. Dus als u het leuk vindt om de stad te voet te verkennen, kun u een wandeling maken door haar parken en pleinen. In het hoofdpark kun u kennis maken met “mini Vinnytsia”. Deze toeristische locatie bestaat uit twaalf miniatuurkopieën (schaal 1:25) van unieke, beroemde architecturale en historisch waardevolle monumenten van de stad. Alles is mogelijk in Vinnytsia! Als u een fan van Beatles bent, dan kun u op een van de centrale stadspleinen het legendarische “Liverpool Quartet” ontmoeten.

Als u in wetenschap geïnteresseerd bent, bent u altijd welkom in het Pirogov’s Museum. Nikolay Pirogov, die meer dan 20 jaar in Vinnytsia woonde en werkte, was een geniaal chirurg, beroemd wetenschapper-anatoom, grondlegger van de militaire veldoperatie. Voor bewonderaars van kunst is het interessant om het Kunstmuseum te bezoeken. Het museum heeft 7319 tentoonstellingsstukken uit de 17de tot de 20ste eeuw. U zult genieten van prachtige doeken van verschillende stijlen en verschillende scholen. Hier kunt u ook porseleinproducten van de XVII-XX eeuw, beeldhouwwerk en antiek meubilair zien. Het Museum van Wetenschap, het Museum van Postzegels, het Museum van retro technologie “Avtomotovelofototeleradio” kunnen ook op uw lijstje staan!

De stad zal u betoveren met zijn creatieve sculpturen en installaties,  Street Art objecten en … de gezellige atmosfeer. Bent u nog niet moe? Wat denkt u ervan als we het leuke restaurant “Panorama” bezoeken waar we een kopje koffie kunnen drinken en … Vinnytsia gespreid voor u uit kunt zien. Het uitzicht is echt fantastisch!

Wilt u een lekker energiek dessert? Alsjeblieft! Deze video  voorbereid  door de deelnemers van het programma “Voice of Ukraine”  laat u de lachende stad Vinnytsia zien en … haar mooie glimlachende Oekraïense dames: https://www.youtube.com/watch?v=SCyElniCObU  Geniet ervan!

Terug naar overzicht