FAQ

Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over Oekraïne, Oekraïense dames en Love Bridge zelf.

Is het veilig om naar Oekraïne te gaan?

Ja, het is veilig om naar Oekraïne te reizen. Kiev en Vinnytsia zijn ver weg van het onrustige oostelijke deel van Oekraïne (Donetsk en de regio Loehansk) en het leven gaat daar normaal door. Deze informatie kan niet alleen worden bevestigd door persoonlijke of vrienden ervaring, maar ook op de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Oekraïne en diverse internationale blogs, reiswebsites en door reizigers van trip advisor.

Hoe werkt een Oekraïens visumproces?

Burgers van de EU hebben geen visum nodig voor Oekraïne. Maximum verblijf op het grondgebied van Oekraïne is 90 dagen. Burgers van andere Europese landen (Andorra, het Vaticaan, IJsland, Monaco, Noorwegen, Zwitserland, Montenegro, Bosnië-Herzegovina, Servië, Macedonië, Liechtenstein, San Marino, Albanië), burgers van Amerika (VS, Canada, Panama, Paraguay, Argentinië, Brazilië, Chili, Saint Kitts en Nevis), evenals Aziatische landen (Zuid-Korea, Japan, Israël, Brunei, Turkije, Hong Kong, de Verenigde Arabische Emiraten) hebben ook geen visum nodig. Voor meer informatie kunt u de regels over een toetredingsregeling voor buitenlandse staatsburgers in Oekraïne bekijken op de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Oekraïne: http://mfa.gov.ua/en/consular-affairs/entering-ukraine/visa-requirements-for-foreigners

Wat zijn belangrijke feestdagen in Oekraïne?

Oekraïners houden van hun talrijke vakanties en vieren deze dagen met hart en ziel.

1 januari: Nieuwjaarsdag
7 januari: orthodoxe Kerst
14 januari: Oud en Nieuw kalenderjaar
22 januari: Ukrainian Unity Day (Den Sobornosti)
14 februari: St. Vlentine’s Day
8 maart:  Internationale Vrouwendag
April of mei: orthodox Pasen
Mei (tweede of derde week): Europadag
1 mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Overwinningsdag
17 mei: Vyshyvanka-dag
28 juni: Dag van de Grondwet
6 juli: Ivana Kupala-dag
24 augustus: Onafhankelijkheidsdag
1 september: de Dag van Kennis
6 december: Oekraïense Dag van het Leger
19 december: St. Nicolaasdag
25 december: Kerstmis

In onze blogs vindt u meer informatie over deze feestdagen, hun betekenis en historische wortels.

Zijn er interessante of culturele plaatsen om te bezoeken in Vinnytsia?

In Vinnytsia zult u zich zeker niet vervelen. Er is genoeg te zien en te bezoeken in deze moderne groene stad: Europa’s grootste drijvende fontein Roshen, Wehrmacht-hoofdkwartier Werwolf, het nationale Pirogov’s landgoedmuseum, het plaatselijke geschiedenismuseum, Myhaylo Kotsyubynsky Museum, het Wetenschapsmuseum, Vinnytsia Tramway Museum, Postzegelmuseum … in combinatie met een uitgebreide keuze aan Oekraïense en Europese restaurants zal dit uw verblijf in Vinnytsia onvergetelijk maken.

Wat zijn de kernwaarden van Oekraïense vrouwen?

Oekraïense dames zijn niet alleen erg mooi, maar ze zijn ook vrouwen met kernwaarden. Liefde, loyaliteit en fatsoen zijn zeer belangrijke woorden in hun leven. Oekraïense vrouwen zijn toegewijde vrouwen die de banden van het huwelijk en hun familie waarderen. Ze zijn erg gezinsgericht en hebben een sterk moederinstinct. Deze eigenschappen helpen de Oekraïense dames om de beste vrouwen ter wereld te zijn.

Spreken de dames van Love Bridge Engels?

Het niveau van het Engels van de dames verschilt. Sommigen van hen kunnen vloeiend Engels spreken, sommigen spreken het niet of spreken het slecht, anderen spreken in plaats van Engels andere talen (bijvoorbeeld Pools, Duits, Italiaans). Maar, geen zorgen Love bridge heeft een professioneel team van tolken die u zullen helpen elkaar te begrijpen. Hoewel er soms geen vertaling nodig is als u voelt dat deze persoon van u is.