Katja & Riens

Wij ontmoetten dit mooie koppel in een gezellig restaurant in Den Bosch. Ondanks de drukke voorbereiding voor hun bruiloft waren Katja & Riens blij om met ons (… en ook met u 😉) hun liefdesverhaal, zijn huwelijksaanzoek, toekomstplannen en wat het woord ‘liefde’ voor hen betekent, te delen. Neem een kopje koffie en sluit aan in ons interessant gesprek.  (K = Katja, R = Riens, M = Marceau, O = Olga)

O: Riens, Katja, we willen jullie graag feliciteren met jullie huwelijk dat in juli wordt gehouden. Hoe was jullie voorstel? Ik weet dat het heel creatief was. Hoe waren jullie emoties tijdens dit voorstel? Katja, hoe reageerde jij hierop?

R: Mijn gevoelens, reacties … erg nerveus, heel erg nerveus. Het kostte me 3 maanden voorbereiding. Omdat ik veel dingen van haar nodig had: in het bijzonder foto’s. Ik stal veel foto’s van haar telefoon en ik kreeg veel foto’s van haar zussen. Ik maakte een fotomuur met verschillende foto’s van Katja vanaf het moment dat ze Oekraïne verliet tot het moment dat ze zich in Nederland bevond. Daartussenin is haar leven van baby tot tiener, vrienden, familie, werk, moeder, vader, zussen, familie. En het laatste pre-huwelijksvoorstel waarbij ik vroeg: “Katherina Shkolna, wil jij met me trouwen?”

K: De collage is gemaakt van Tony Chocolony’s. Er waren 6 chocolaatjes en elk was met een woord: “Will” “jij” “mij” “trouwen” “Katherina” “Shkolna”?

O: Heeft Riens deze chocolaatjes extra besteld?

R: Ja.

K: Riens heeft de foto’s verzameld en in een fotolijst op de muur gezet. Ik zag de foto’s en een doos daar. Ik opende de doos en er waren deze chocolaatjes met de woorden “Wil je met me trouwen?”. De hele familie stond rond de tafel terwijl ik ze opende. De hele muur was dicht met cadeaupapier en ik moest die heel langzaam openen om de foto’s te kunnen zien. Foto’s, foto’s … en uiteindelijk zag niemand dat ik begon te lezen wat er op de chocoladerepen was geschreven. Toen draaide ik me om en zei “JA!”. En iedereen zei: “Wat is er met JA?”.

R: Ze konden de chocolaatjes niet zien en iedereen vroeg verrassend: “Wat ja?”.

K: Er was: “Wil je met me trouwen?”. En iedereen zei: “Wat!?”

O: Riens, je emoties toen Katja dit opende?

R: Heel erg nerveus. In mijn hoofd was er een zeer kleine kans dat ze “Nee” zou zeggen.

O: En toen ze “Ja!” zei?

R: uhhhhhh …. opluchting, ontspannen. Mijn ring, op mijn knie, tadaaa!!!

K: Ergens en op de een of andere manier voelde ik dat Riens iets aan het voorbereiden was.

M: Dus dat laat zien dat jullie al een goed gevoel voor elkaar hebben. Jullie zijn al aardig in harmonie met elkaar, emoties, gevoelens, gewoonten?

K & R: Ja.

M: Dit is goed. Als jullie jullie liefde zouden kunnen associëren met een bepaald soort muziek, wat zou dat dan zijn?

R: Opera. Opera is iets heel liefs, heel romantisch. En van het ene moment is het dramatisch, groots en sensationeel en dan komt het langzaam terug naar de liefde.

K: En ja, we hebben nu ons favoriete liedje “Just be yourself” (Katja zingt “Just be yourself …”). En “Follow the sun” en, Riens, jouw favoriete Pink Floyd liedje …

R: “Wish you were here”. Toen jij in Oekraïne was. Maar als jij me over muziek zou vragen, zou het opera zijn … dat is de relatie.

O: Elk koppel heeft tradities. Voor iemand kan dit misschien vreemd of grappig zijn … Welke tradities hebben jullie?

R: Pannenkoeken in de ochtend…

O: Wie voor wie?

R: Ik voor haar. Ik bereid mijn eten voor de dag, maak pannenkoeken voor het ontbijt voor mij en ik maak altijd wat extra voor Katja die ik in de koelkast laat staan. Dus als Katja wakker wordt, heeft ze ontbijt.

K: Maar tradities die we vanaf het begin hebben … elk weekend moeten we iets doen…

R: Ontbijt op bed.

K: Ja, elke zondag, ontbijt op bed. En elk weekend gaan we ergens naartoe, restaurant, bioscoop, concerten, racen ….

R: Ik probeer zelfs, als ik het niet leuk vind wat ze graag wil, in te voelen in wat ze leuk vindt… Ik probeer interesses te delen ook al vind ik het moeilijk.

M: Met andere woorden proberen jullie bepaalde karakter eigenschappen van elkaar te waarderen?

K & R: Ja.

M: Welke karakter eigenschappen zou jij bijvoorbeeld in Katja waarderen? En, Katja, dezelfde vragen. Welke karakteristieken zijn typerend voor Riens die jij kunt waarderen, waar je van houdt?

R: Wat ik leuk in haar vind… hoe dit uit te leggen … ze is erg van vuur. Katja is erg snel, emotioneel, erg gepassioneerd over wat ze wil. Ze weet wat ze wil. Dit vind ik leuk aan haar. Ze weet precies wat ze wil van het leven. En Katja’s liefde voor mij … Wat vind jij leuk aan mij?

K: Ik vind het leuk dat Riens heel makkelijk in de omgang. Jouw karakter is heel gemakkelijk voor mij. Jij bent heel eenvoudig met argumenten … het vinden van deze argumenten …  en klaar. Dat jij naar sport gaat, jij houdt van veel, veel, veel en weet veel, veel muziek. Alle zangers. Dat jij ook heel goed kookt, dat jij ook voor mij zorgt en jij bent heel vriendelijk …. En de dingen die ik niet leuk vind…

R: Zij vragen dat niet 😉

O: Het zal een beetje een creatieve vraag zijn. Laten we zeggen dat wij binnen 5 minuten een team van Hollywood-regisseurs hier hebben. En ze komen naar jullie toe en zeggen: “Riens, Katja, wij gaan een film over jullie maken. Welk plot, verhaallijn … zouden jullie graag in de film willen zien of welke film zouden jullie graag over jullie willen hebben? ”

R: James Bond-verhalen.

K: En ik zal het meisje van James Bond worden. En jij met een snelle auto en een mooie jas … Maar pardon, hij heeft veel vriendinnen …. Ohhhhhh …

O: Maar jij kunt het veranderen, dit is jullie film 😊

R: Ik wil de James Bond-film van Sean Connery. Ik hou van de verhaallijn van de films van James Bond.

K: We gaan een film hebben waarin James Bond voor altijd en eeuwig maar één James Bond-meisje heeft.

M: Ok, jullie hebben een James Bond-film. Maar als jullie een soundtrack toevoegd. Wat voor soort soundtrack zou het zijn?

R: Het zou een soundtrack van “Guardians of the Galaxy” zijn. Die muziek is perfect.

K: Voor mij zal het liedje “Just be yourself” zijn.

O: Jullie hebben mobiele telefoons. Welke naam heeft Katja in haar mobiel en welke naam heeft Riens in zijn mobiel?

K: Hij heeft Katja Hulst en ik heb gewoon Riens.

R: Ik heb een andere, met jouw Oekraïense nummer.

K: Wacht even… Prinses? Zeg eens…

R: Njet (“nee” in het Russisch) … volgende vraag (zij lachen) …

M: Door onze ervaring dat matchmaking werkt en jullie hebben ook de ervaring dat het echt kan werken. Wat zouden jullie andere mensen aanbevelen als zij denken aan matchmaking en het vinden een geliefde via matchmakingbureaus?

R: Als jij klaar bent voor grote veranderingen in jouw leven, echte verandering in jouw leven, neem deze stap, neem de sprong van vertrouwen. Neem deze stap, het is meer waard dan je denkt, veel veel meer, zet gewoon een stap.

K: Neem het!!!

O: Elk paar heeft hun geluksgeheimen. Wat zijn jullie geheimen van geluk?

R:  Accepteer wie ze is.

K:  Accepteer wie hij is. Wees niet zo streng voor jouw partner, geliefde.

O: Riens, deze vraag is meer voor jou. Oekraïense vrouwen … zijn ze anders? Ja, elke vrouw is uniek en elke vrouw heeft talenten. Maar Oekraïense vrouwen… verschillen zij van Nederlandse vrouwen?

R: Ze zijn heel anders. Nederlandse vrouwen zijn naar mijn mening erg zelfzuchtig. Ze denken alleen maar en praten alleen over ‘ikke’. Mijn ervaring is: als ik een date had, gingen we ergens heen, praatten we over dingen. En dan zou het zo gaan: “Ik wil dit, ik wil dat, en mijn toekomst is dit, mijn toekomst is dat …”. Nooit open zoals “Onze toekomst zou zo kunnen zijn …, we zouden dit kunnen doen …”. Het was altijd “ik”, “ik”!

En vanuit de relatie die ik had was het alsof ik niet op hetzelfde niveau was. Het leek meer op competitie, het liet me niet zijn wie je wilde zijn. Er moest altijd meer zijn,  je moet meer doen… zoals “Ik heb een groot huis nodig omdat ik dat wil”. Altijd het eind verhaal: “Ik wil” en “Ik heb dit nodig”. Je leeft in hun wereld en je bent slechts een deel, een klein deel van de dingen die ze creëert, niet wat wíj creëren, maar zíj.

K: In onze cultuur is de Oekraïense man belangrijker en … natuurlijk familie.

R: Voor jou zijn familiewaarden belangrijk: “Als ik een man vind, wil ik familie, liefde, ik zal hem geven wat ik heb en zal ik ook bij jou blijven zelfs als de dingen slecht gaan (met werk of financiën).” Nederlandse vrouwen doen dan: “Dat gaat niet goed.” En ze beginnen al ergens anders te kijken …. Misschien is dit mijn ervaring. In relatie met een Nederlandse vrouw: “Wat is het beste voor haar?” Met Oekraïense vrouwen is het “WIJ”. In goede tijden en in slechte tijden. En dat waren voor mij de belangrijkste redenen om te doen wat ik deed. Om de stap te zetten en … ook het grote avontuur. Letterlijk, uit mijn comfortzone stappen. De sprong van geloof nemen alsof ik niets meer te verliezen had. Laten we gaan en op dat moment valt alles van jouw schouders, gaat alles sh*t weg en alles begint opnieuw.

M: Zou jij dit als een van de beste keuzes in jouw leven beschouwen?

R: Ja, absoluut! Het zijn de drie beste keuzes in mijn leven. Ik kan niet zeggen wat mijn 1e, 2e en 3e is. Ik heb geen 1, 2, 3. Dat zijn de drie beste, geen 1, 2, 3. Wil jij ergens heen? Wil jij dit doen? Het is niet van ja of nee … Zeg “Ja”! Hetzelfde met relaties. Wil jij daten? Ja. Op het moment dat je alles loslaat, ben jij vrij.

M: Katja, voor jou wat zo speciaal aan Nederlandse mannen?

K: Nederlandse mannen? … en deze man in het bijzonder …

M: Waarom kies jij voor een matchmaking bureau om een ​​buitenlander in het bijzonder Nederlander te ontmoeten in vergelijking met een Oekraïense man?

K: Dat was niet bepaald de Nederlander dat hij Nederlander moest zijn. ik had een relatie, ik wilde het stoppen en ik was het echt moe en had geen tijd en wens om met een andere “gelukkige” relatie door te gaan. Ik wilde dit niet. En ik hoorde over het agentschap en dacht dat ik het misschien zou moeten proberen. Misschien kan ik daar iemand ontmoeten. Ik had een paar dates en toen ontmoette ik Riens. En het was als WOW. En zijn stem en hoe hij tegen me praatte, hoe hij glimlachte, mijn handen nam, zijn gedrag, een gentleman is. En ik begreep dat de man al in een fase van zijn leven was dat hij naar het huwelijksbureau kwam en niet op zoek was naar een “one night” of gewoon weer voor een relatie van een paar maanden. Hij kwam naar een ander land, hij zocht echt naar een vrouw met wie hij zijn leven zou willen delen. Hij deed een grotere stap dan die Oekraïense mannen voor Oekraïense vrouwen (zouden) doen.

M: Kun je zeggen dat Nederlandse mannen avontuurlijke mensen zijn?

K: Ja, avontuurlijk, meer als wow. Jij hebt zoveel gedaan, het was echt serieus.

M: Maar jij kunt wel zeggen dat door jouw geliefde Katja de wereld zich meer voor jou geopend heeft?

R: Ja, veel meer. Normaal gesproken zou ik:  werken, naar de sportschool gaan, slapen, vrijdag naar mijn neef gaan, over de week praten, de hele dag op zaterdag te werken, ’s avonds gewoon films kijken, op zondag sportschool en’ s middags lui zijn  en … de week begint opnieuw. En nu is het werk in de week, samen naar de sportschool gaan, ergens naartoe gaan om te drinken, in het weekend iets leuks bezoeken…

K: Weekenden zijn gekkenhuis.

R: Soms heb ik geen idee wat er gaat gebeuren.

M: Katja, heeft Riens een nieuwe wereld voor jou geopend?

K: (met lacht) de wereld van Star wars, racewagens 😊 Ja, natuurlijk.

M: Dus dit is een nieuwe wereld waar jullie beiden willen zijn.

K: Ja!

R: Het moet groter zijn, meer personen en eerst gaan we reizen.

M: Bedankt, Katja, Riens.

 

Meer foto's

Katja & Riens photo 3
Katja & Riens photo 4
Katja & Riens photo 5
Katja & Riens photo 1
Katja & Riens Photo 6
Katja & Riens photo 2