Hoe kunt u een vrouw uit Oekraïne naar Nederland halen?

Als u een relatie heeft met een Oekraïense vrouw, is de kans groot dat u graag samen met haar een bestaan wilt opbouwen. Veel Nederlands-Oekraïens koppels vestigen zich in Nederland. Echter komen er een aantal zaken om de hoek kijken als u een vrouw uit Oekraïne naar Nederland wilt halen. In dit artikel leest u er meer over.

Waarom kiezen voor Nederland?

De meeste Nederlands-Oekraïense koppels kiezen ervoor om in Nederland te wonen. Dat komt doordat Nederland een welvarender land is dan Oekraïne. Veel Oekraïense vrouwen komen graag naar Nederland toe, omdat ze weten dat ze hier een veel beter leven kunnen opbouwen dan in hun thuisland. En wat is er mooier dan samen met de liefde van uw leven een prachtige toekomst op te bouwen in een fijn, welvarend land? Inderdaad: niets! Het is dan ook erg goed te begrijpen dat veel Nederlands-Oekraïens koppels ervoor kiezen om zich te vestigen in Nederland.

Een vrouw uit Oekraïne naar Nederland halen, wat komt erbij kijken?

Omdat Oekraïne geen EU-land is, moeten er best wel wat dingen worden geregeld als u een Oekraïense vrouw naar Nederland wilt halen. Zo heeft een Oekraïense vrouw een verblijfsvergunning nodig. Die kan zij bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) aanvragen. Om ervoor te zorgen dat uw vriendin of vrouw in Nederland een verblijfsvergunning krijgt, moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Een kleine greep uit de voorwaarden

Hieronder ziet u een kleine greep uit die voorwaarden:

  • U heeft zelf de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.
  • U bent allebei 21 jaar of ouder.
  • U heeft voldoende inkomen om uw Oekraïense vriendin of vrouw in levensonderhoud te voorzien.
  • U gaat direct na de aankomst van uw Oekraïense vriendin of vroun samenwonen.
  • De Oekraïense vrouw moet een geldig paspoort of ander reisdocument hebben.
  • De Oekraïense vrouw moet een antecedenten verklaring invullen.
  • De Oekraïense vrouw moet na aankomst in Nederland een medisch onderzoek voor tuberculose ondergaan.
  • De Oekraïense vrouw moet het basisexamen inburgering buitenland halen, tenzij ze daarvoor vrijstelling heeft gekregen.

Naast bovenstaande voorwaarden zijn er dus een aantal andere voorwaarden die van toepassing kunnen zijn als u een vrouw uit Oekraïne naar Nederland wilt halen. Die voorwaarden vindt u op de website van IND.

Verblijfsvergunning aanvragen

Voldoet u beiden aan de voorwaarden van het IND? Dan kan uw vriendin of vrouw een verblijfsvergunning aanvragen. Dit kan zij online doen via DigiD. Een verblijfsvergunning kan online via Ideal worden betaald en kost 240 euro.

Love Bridge staat voor u klaar!

Als u uw vriendin of vrouw uit Oekraïne naar Nederland gaat halen, moet er dus het een en ander geregeld worden. Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg als u daarna de rest van uw leven samen kunt doorbrengen met uw grote liefde. Heeft u hier nog vragen over, of zou u graag bij dit hele proces ondersteunt willen worden? De ervaren teamleden van Love Bridge staan voor u klaar. Je mag altijd geheel vrijblijvend contact met ze opnemen.